Ser alla fram mot jul?

Jag har funderat många gånger på hur det är runt jul. Och jag är fullkomligt övertygad om att alla inte ser fram mot julledigheten som jag och min familj gör.

För oss betyder jul samvaro, tid tillsammans med familjen och kärlek.

Men så ser det inte ut för alla. Innan min karriär som barnmorska jobbade jag som sjuksköterska och ännu längre tillbaka som undersköterska och inom dessa yrken har jag mött baksidan av jul.

Jag har mött dem som överkonsumerar alkohol och får delirium och har en topp av sitt missbruk just över jul. Jag har mött människor som är sjuka och kämpat mot aggressiv cancer eller kämpar för att överleva julen. För dem är inte julen lika lustfylld och fantastisk.

Jag har också mött ensamma människor som alltid blir inlagda på sjukhus under julen för där slipper man ensamheten och kanske till och med har ett hem med tak.

Du kanske ställer dig frågande till allt detta, men så ser det ut.

Vi har svenskar och utlandsfödda som sover i trappuppgångar, parkbänkar och dricker sprit för att hålla värmen. De finns här i Sverige.

Och dem vill jag att ni tänker på någon gång under julen. Var lite extra generös mot dem som sitter och dricker alkohol på parkbänken eller utanför mataffären.

För om du har ett fantastiskt liv så kan du dela med dig av din glädje, din kärlek och omtanke så kanske någon mer än du och jag får en fin jul❤️

 

 

Publicerad av Frida Lindgren Karlsson

Jag skriver böcker som berör för både stora och små. Yogalärare i Hatha, Vinyasa och Yinyoga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: